Bebelusii stiu ca animalele au nevoie de organe. Toate animalele au burta, insa intrebarea e cand oamenii isi dau seama ca animalele au si intestine in burta. Problema e daca am descoperit sau e ceva ce stim deja. Bebelusii inteleg cum functioneaza un organism din punct de vedere fizic si fiziologic. De exemplu, daca un bebelus vede ceva miscandu-se si raspunzand la mediul sau, atunci el poate intelege ca acel obiect are viata; mai mult, intr-un experiment unui grup de copilasi de opt luni li s-a dat jucarii care au fost rupte in doua. Daca vedeau ca obiectele rupte tot scoteau zgomote si pareau „in viata”, ramaneau uimiti de obiectele se miscau desi le lipseau organele. In alt experiment, oamenii de stiinta au pus cani in niste „hainute” de blana-se crede ca pe la opt luni, cei mai multi bebelusi stiu ca daca e ceva cu blanita atunci sigur e animal.
Cand li s-au aratat canile goale, bebelusii au ramas socati, insa nu erau socati atunci cand li s-au dat canile cu „blana”. Oamenii au inceput sa inteleaga inca din preistorie ca animalele au nevoie de organe pentru a ramane in viata. In trecut, cand oamenii vanau, era foarte util sa stii ca o caprioara sau un porc mistret are si o inima, care poate fi preparata foarte bine si mancata alaturi de o garnitura de verdeturi proaspete.
Bebelusii simt cand parintii lor sunt furiosi. Inevitabil, in orice casnicie, mai exista si certuri, insa data viitoare cand va certati aveti grija sa nu transmiteti starea de iritare si bebelusului-chiar si cand doarme poate simti ca parintii sunt nervosi, ceea ce le poate afecta dezvoltarea psihologica. In 2013, cercetatorii de la Universitatea din Oregon au chestionat un grup de tinere mame despre certurile pe care le au cu iubitii lor si cat de des au loc acestea. Dupa ce au completat chestionarele, mamele si-au culcat copiii avand niste casti pe urechi unde se puteau auzi niste „baiguieli” ale unui barbat care era fie fericit, fie neutru, fie foarte nervos. Cercetatorii au fost atenti la comportamentul bebelusilor cu ajutorul circulatiei lor sangvine.
La finalul studiului, bebelusii care proveneau din familii unde parintii se certau adesea reactionau diferit fata de cei care aveau parinti care se intelegeau. Copiii care aveau parinti certareti reactionau foarte rau la o voce enervata, avand o activitate mai intensa in zonele legate de stres si de controlul emotiilor-chiar daca dormeau, bebelusii tot au simtit ostilitatea iar creierul a raspuns negativ la stimuli.