Drame

La ce se gandeste o persoana tanara ce locuieste in Romania si este conectata pe Facebook cand aude cuvantul “drame”? Bineinteles ca primul gand se refera la dramele celor mai putin inzestrati cu diverse cunostinte si, in cazurile mai grave, chiar cu cei sapte ani de acasa! Chiar daca nu avem astfel de persoane in lista de prieteni, cu siguranta avem persoane care sa plang ca au oameni care dramatizeaza in lista sau ca pur si simplu prin cine stie ce vrajitorii le apar in news feed toate prostioarele. Fete de 13 ani care sufera foarte, foarte mult dupa o despartire, de exemplu.

N-o sa incep sa critic. As fi ipocrita sa spun ca eu nu am fost indragostita la 13 ani - sentimente specifice varstei respective, la modul ca as fi vrut sa-mi iau colegul de mana si sa mergem in parc. Si fiecare fata sau femeie a simtit ceva chiar si atunci. Oricat de mic si fals ar parea in momentul de fata. Prin urmare, sunt de parere ce acele tinere sunt judecate prea aspru pentru ceea ce fac, pentru ce simt ele. Daca totusi ar trebui judecate neaparat, acest lucru poate fi facut din perspectiva modului in care isi arata asa-zisa suferinta. Oricum, cred ca cel mai corect lucru in situatiile precum cea exemplificata mai sus este ca fiecare sa-si vada de treaba lui. Daca ai grija altuia, nu mai ai timp sa ai grija de tine, si cine este mai important pana la urma?

Alta idee pe care voiam s-o subliniez prin acest titlu este ca lumea asociaza cuvintele cu alte semnificatii odata cu trecerea timpului. Daca ai fi intrebat o persoana acum vreo treizeci de ani care e primul lucru la care se gandeste cand aude cuvantul “drama” ti-ar fi zis vreo piesa de teatru vazuta de curand. Prin urmare, societatea noastra e intr-o continua schimbare - sa fie buna sau rea?