SOMNUL SI MODUL IN CARE ACESTA NE INFLUENTEAZA VIATA


Somnul este ceea ce omul are nevoie pentru a primi fortele de a doua zi, o stare fiziolologica de repaus fara de care omul nu ar putea functiona in parametri normalitatii.La baza acesta pare un fenomen paranormal, deoarece este greu de inteles ceea ce se intampla cu noi pe perioada in care dormim. Cert este faptul ca, in functie de varsta, noi oamenii avem nevoie de un anumit numar de somn in fiecare zi.

Interesant dar adevarat faptul ca bebeluşii au nevoie desomn circa 16 ore pe zi, copiii cu vârstele între 3 şi 12 ani dorm în jur de 10 ore, între 13şi 18 ani - 9 ore, după 19 ani, este esential sa dormim cam 8 ore, iar după 65 de ani ne sunt suficiente 6 ore. La fel de interesant este faptul ca in timpul somnului creierul se regenereaza iar corpul elimina toxinele acumulate de-a lungul zilei precedente.

De asemenea, pozitia in care dormim ne spune lucruri importante despre noi. De exemplu, femeile care dorm pe spate sunt obsedate de frumusete deoarece se stie ca somnul pe o parte faciliteaza aparitia ridurilor, iar somnul pe spate intinde tenul. Stiati ca somnul este mai important decat mancarea? 2 saptamani fara mancare este moarte sigura in timp ce 10 zile fara somn te omoara rapid, deoarece esti sleit de putere si nu mai poti gandi coerent din cauza oboselii.