Cum transformi un iPhone sau iPad in dispozitiv de supraveghere?

Daca detii un iPhone sau iPad si un Mac, atunci ai deja cea mai buna combinatie pentru realizarea unui sistem de supraveghere video de inalta calitate. Descarca AirBeam, o aplicatie pentru iPad sau iPhone, care le transforma instant in aparate spion de filmat si pune-le la treaba. Rezultatul filmarilor poate fi vizualizat direct de pe Mac sau laptop. 

Configurarea setarilor se realizeaza foarte usor: trebuie doar sa instalezi aplicatia AirBeam pe dispozitivul tau iOS si versiunea desktop pe Mac, iar apoi vor functiona ca adevarate camere supraveghere. Aplicatia pentru desktop gaseste automat fluxurile si actioneaza ca vizualizator, permitandu-ti sa vezi fiecare alimentare in parte sau mai multe fluxuri, in acelasi timp. Daca ai un iPad mai vechi, fara un dispozitiv de filmat, sau un iPod touch mai mare, atunci exista posibilitatea de a asculta audio, tot ceea ce se petrece in lipsa ta. Ce se intampla daca nu ai un Mac? Nu te agita, poti utiliza orice dispozitiv iOS pentru a vizualiza video-urile de la un alt dispozitiv iOS. Important este ca toate dispozitivele functionale sa fie in aceeasi retea WiFi.

Acesta este un software destul de sofisticat. Poti seta o alarma care sa se declanseze atunci cand se detecteaza miscare sau cand se inregistreaza audio. Poti chiar sa o configurezi sa te anunte de la distanta, astfel incat sa stii intotdeauna ce se intampla, chiar si atunci cand esti departe de casa. Aceste dispozitive functioneaza practic ca un sistem de monitorizare al copiilor, dar si ca sisteme de supraveghere, pentru momentele in care nu te afli in incapere. Desi sunt destul de costisitoare, ele pot avea mai multe intrebuintari, lucru care nu face decat sa le sporeasca gradul de vandabilitate.

Aplicatia care ajuta la functionarea acestora ca dispozitive de supraveghere se poate descarca direct din App Store, iar versiunea pentru desktop iti este oferita gratuit. Pentru camere si sisteme de supreveghere viziteaza sdsmag.