Masinariile de slefuit sunt de mai multe feluri, iar daca avem nevoie in tamplarie, cel mai bun accesoriu pe care il putem achizitiona este reprezentat de masina de slefuit lemn. Aceasta este de un real ajutor deoarece ne permite sa economisim timp si foarte multa energie. Principiul de functionare al tuturor masinior de slefuit este similar, tinand seama de faptul ca si actiunea in sine este la fel. Pentru ca materia prima de baza in productia de mobilier este lemnul, este preferabil ca fabrica in care acesta se utilizeaza sa fie situate intr-o locatie in care sa existe o posibilitate mare de masa lemnoasa si/sau puterea de a face transport.
Produsul de baza este reprezentat de cherestea dar si de panoul de lemn, care, dupa prelucrare va da nastere elementelor de mobilier. Resturile rezultate, de exemplu rumegusul, vor fi folosite din nou sau puse la vanzare, avand in vedere ca nimic nu trebuie sa fie pierdut. Panoul de lemn masiv este un produs care se obtine printr-un procedeu de reasezare a cherestelei dupa eliminarea « defectelor » lemnului (inima rosie, noduri cazatoare, parti de coaja infundata etc.). Lamele de lungimi, latimi si grosimi variate (lungimi de 5000 mm, latimi de 1200 mm si grosimi de 16-40 mm) se obtin cu ajutorul unor masini industriale speciale. Panoul de lemn a adus o noua perspectiva in industria mobilei si tinde sa elimine inlocuitorii lemnului. Puterea de producere a acestui panou duce la obtinerea unui produs armonios, echilibrat, ce se poate prelucra fara restrictii.
Multe din produsele de mobilier facute in Romania sunt pentru export. In cazul acestora, o modalitate de promovare foarte folosita este Internetul. Mobila fabricata in Romania este ravnita in afara tarii, iar o pagina de net bine facuta poate atrage multi clienti externi, dar si locali. O alta modalitate de promovare accesibila este publicitatea in presa scrisa, in special cea locala, cand piata vizata este de cele mai multe ori una restransa.