Ce utilizezi pentru montajul termopanelor

De cele mai multe ori se intampla ca atunci cand vrem sa facem o treaba, chiar daca suntem priceputi, sa utilizam instrumentele gresite. De exemplu, pentru lemn se va folosi mereu un ciocan normal, din metal, in functie de dimensiunea necesara. Pentru gresie si faianta, va trebui sa utilizam un ciocan de cauciuc moale si pentru a bate baghetele de pvc la un geam termopan, deasemenea avem nevoie de ciocan special cu cap moale de cauciuc. Acesta are rolul de a proteja sticla si ajuta la fixarea pachetelor de sticla in rama.

De multe ori, sticla vine pe santier gata montata pe ochiurile fixe, iar calarea ei se face in cadrul atelierului de productie a tamplariei PVC. Dar pentru a monta cat mai bine termopane trebuie sa tinem seama si de alte instructiuni. Ideal este sa apelam la o firma de incredere care poate sa ne ofere ulterior si servicii de reparatii sau de intretinere. Acest lucru nu este greu de realizat avand in vedere ca pe internet gaism firme specializate – mai ales daca locuim in Bucuresti. Aici avem firme de reparatii termopane cartier Pantelimon si avem desigur si posibilitatea de a apela la ei online. Dar daca termopanul a fost montat cum trebuie atunci nici nu trebuie sa ne facem griji. Trebuie doar sa tinem cont de piesele de fixare provizorie adica de penele de lemn, care vor fi inlaturate dupa cateva ore de la umplerea rosturilor cu spuma, acestea au o prezenta bligatorie pentru a putea instala un geam drept.

Pana la uscarea completa a spumei, geamurile trebuie sa stea inchise, deoarece presiunea exercitata de aceasta poate deforma tamplaria de PVC. La final se indeparteaza excesul de spuma poliuretanica expandata si se repara glafurile. Astfel ca daca urmam acesti pasi importanti in montajul termopanelor si alegem si instrumentele potrivite, este imposibil sa avem probleme cel putin pentru o perioada de 15 ani.