Scapati de chinul taiatului lemnelor pentru foc cu masini pentru pregatirea lemnelor

Desi primavara a sosit si iarna este destul e departe, omul gospodar trebuie sa fie mereu pregatit pentru ce e mai rau. La bloc, problema incalzirii e rezolvata de centrala de apartament sau de un aragaz sau calorifer electric, insa la casa lucrurile sunt mai complicate, pentru ca exista o soba care trebuie alimentata cu lemne pentru a incalzi toata casa.

Daca nu vreti sa mai pierdeti timpul cu taiatul lemnelor si cu pregatirea lemnelor de foc este recomandat sa cumparati masini pentru pregatirea lemnelor de foc. Pe piata exista doua tipuri de astfel de masini, cele pentru despicat bustenii si ferastraie circulare pentru taiat lemne. Masinile pentru despicat bustenii sunt foarte bune pentru bustenii masivi care trebuie facuti lemne de foc rapid, sunt vopsite cu vopsea care nu se zgarie, au pana din alama si cursa reglabila ca sa puteti prelucra rapid toti bustenii. Unele masini pentru pregatirea lemnelor de foc de tip despicat busteni au si placa de baza cu inaltime joasa si marginile conice utile in incarcarea bustenilor mai mari, dar si sistem hidraulic cu furtunuri de inalta presiune. Masinile pentru despicat bustenii se pot racorda la un tractor cu prize, dar au si motoare electrice foarte puternice.

La randul lor, ferastraiele circulare pentru taiat lemne care fac parte din gama masini pentru pregatirea lemnelor de foc sunt foarte sigure de folosit pentru ca au un capac de protectie in dreptul panzei, sistemul de deplasare este robust, iar mase se poate roti foarte simplu gratie unui sistem pe arc. Si pentru ca in timpul prelucrarii lemnelor pot aparea vibratii suparatoare, aceste masini pentru pregatirea lemnelor de foc sunt dotate cu un cadru metalic, din hotel. Debitarea lemnelor pentru foc cu ferastraiele circulare se face eficient si rapid, mult mai usor si in timp mai scurt decat cu mainile unelte clasice.