Apartamentele noi din cartierele rezidentiale sunt mult mai atractive decat cele vechi

Sunt cautate, au de toate, nu au nevoie de prea multe ca sa multumeasca chiar si cel mai exigent client. Vorbim despre apartamente noi, apartamentele din ansambluri rezidentiale moderne sau din cartiere rezidentiale, apartamentele care au dotari de ultima generatie si finisaje deosebite, pentru toate tipurile de clienti. Apartamentele noi au compartimentari mai bine gandite decat in cazul celor vechi, nu este nevoie de investitii suplimentare in izolare termica si fonica, caldura este asigurata de centrale si de materiale de calitate incluse in constructie.

In plus, in functie de fiecare constructor si de ideile sale, apartamentele noi pot avea si imbunatatiri considerabile, viitorii proprietari pot fi lasati sa se implice in constructie spre final, eventual sa aleaga si finisajele. De ce au devenit aceste apartamente noi mai atractive chiar si pentru cei care sunt la prima locuinta cumparata? Pentru ca sunt mai sigure si mai confortabile, pentru ca au tot ce iti trebuie pentru o viata placuta indiferent de anotimp, pentru ca sunt rezistente. Se mai adauga si posibilitatea adaugarii unor imbunatatiri legate de design interior dupa finalizarea constructiei si amplasamentul mult mai bine gandit, mai „aerisit” si mai aproape de toate cele necesare unui trai decent. Gradul tot mai mare de atractivitate al acestor apartamente noi este in crestere poate si pentru ca multe dintre blocurile in care sunt apartamentele vechi mai ieftine nu mai sunt asa de sigure la un cutremur si implica o serie de costuri destul de mari pentru a ajunge la nivelul unui apartament nou complet izolat si cu eficienta termica foarte mare. Decat sa dai bani pe un apartament in care va trebui sa mai investesti jumatate din suma alocata cumpararii, mai bine achizitionezi unul nou si cu restul de bani cumperi mobila sau elemente de decor, electrocasnice sau economisesti pentru alte cheltuieli curente.

Alt motiv pentru care blocurile cu apartamentele noi se cauta tine si de calitatea vietii oferite de acestea. Multe au parcare privata, paza la intrare, au altfel de locatari decat gasim in blocurile vechi din cartierele obisnuite. Si pretul este un factor important, apartamentele noi la cheie se pot vinde mai ieftin decat altele mai ales daca dezvoltatorul vrea sa isi recupereze rapid banii investiti.