Fundatiile sunt solide si rezistente daca se folosesc piloti prefabricati

Atunci cand se construiesc poduri si terasamente, turnuri de transmisie, structuri feroviare fundatia trebuie sa fie suficient de rezistenta si de stabila pentru ca intreaga structura construita sa poata face fata greutatii si sarcinilor exercitate asupra ei. Pentru o fundatie mai rezistenta proiectantii folosesc piloti prefabricati din beton armat, elemente structurale de fundare foarte utile pentru toate tipurile de constructii civile. 

Pilotii prefabricati ii gasim si la locuinte, cladiri comerciale si industriale, se instaleaza usor, costurile sunt mici fata de alte materiale si structuri, instalarea nu afecteaza mediul inconjurator. Printre avantajele unor piloti prefabricati se numara armarea bine centrata si locul mentinut dupa amplasare, identificarea simpla a defectelor pilotilor imediat ce sunt indepartate cofrajele, costurile de productie reduse, dar si capacitatea portanta ridicata.

Indiferent de marimea acestor piloti prefabricati termenul de exploatare este foarte mare, pana la 100 de ani sau mai mult, actiunile biologice si chime din sol nu afecteaza structura lor, controlul calitativ este mai eficient fata de pilotii forati. Pilotii prefabricati rezista si la caderile de presiune, se pot instala si subacvatic, ei pot avea sectiuni transversale in forme diferite in functie de aplicatiile pentru care sunt folositi. Terratest comercializeaza si realizeaza piloti prefabricati batuti, pilotii se introduc cu echipamente moderne cu cadere libera, dar si prin metode hidraulice. 

Sectiunile pilonilor sunt unite cu ajutorul sigiliului ABB, ca sa se ajunga la adancimea necesara. Sigiile ABB suporta tensiuni mari, pilotii prefabricati Terratest sunt utili in zone indepartate si pentru fundatii cu sarcini verticale mari. In oferta Terratest mai sunt de gasit si piloti precomprimati prefabricati, ideali pentru absorbtia eforturilor de tractiune si indoire. Pilotii prefabricati sunt buni si pentru cladirile din zonele cu activitate seismica ridicata, pentru structuri si cladiri cu nivele de la parter si subsol sub masa de apa, pentru pereti de sustinere si cladiri industriale cu tensiuni orizontale mari.