CIOCOLATA - DOAR O AMINTIRE DULCE


In cateva decenii, ciocolata ar putea deveni doar o amintire frumoasa, o poveste,din cauza schimbarilor climatice accentuate. Coasta de Fildes reprezinta producatorul mondial de cacao, ce sta la baza faimosului desert, indragit de toata lumea. 


Adevarul consta in faptul ca arborii de cacao au nevoie de umiditate crescut a pentru a se dezvolta in mod natural, de aceea are nevoie de tone de apa de ploaie. Cum studiile arata ca ploaia ar putea disparea definitiv din acea zona, este ingrijorator faptul ca acesti copaci nu ar mai da randamentul necesar.


Din cauza acestor schimbari climatici exista si posibilitatea pierderii ecosistemelor, ceea ce ar ar implica multe alte lucruri negative. Daca temperaturile medii continua sa fie in crestere in urmatorii ani, lumea intreaga va avea un deficit de cacao de peste 100.000 de tone, ceea ce reprezinta o suma enorma la nivel mondial. Pentru a mentine productia de cacao, arborii ar trebui mutati in munti, singurul loc unde ploaia si umiditatea i-ar pastra in viata.