Cum sa iti cumperi bilete de avion ieftine

Majoritatea dintre noi suntem atenti in permanenta la reduceri si oferte pentru a face o targuiala buna in conditiile socio-economice de astazi. Biletele de avion pot fi scumpe, mai ales atunci cand incerci sa rezervi un loc de pe o zi pe alta sau de pe o saptamana pe alta, iar daca ar fi sa unim cele doua idei expuse mai sus, reiese ca ar trebui sa fim atenti la toate ofertele si reducerile pe care le putem obtine de la o companie aeriana.
Una dintre cele mai bune si mai eficiente metode de a cumpara bilete de avion ieftine este sa-ti rezervi locul cu mult timp inainte, astfel ca daca pleci intr-o vacanta programata din timp, drumul pana la destinatie este primul ce trebuie luat in considerare. Pare un lucru banal si ai crede ca toata lumea face asta, insa ai ramane uimit sa afli cat de multe persoana isi rezerva un loc pe ultima suta de metri. Exista o conceptie gresita conform careia zborurile prinse in ultimele secunde sunt mai ieftine, iar argumentul care sta la baza acesteia este urmatorul: decat sa trimita compania un avion cu locuri libere intr-o cursa, mai bine le vinde la un pret foarte mic, astfel incat toate sa fie ocupate. In general, majoritatea companiilor aeriene isi vor scoate locurile la vanzare cu sase luni inainte si chiar un an in unele cazuri, deci timpul nu este o problema.
Pentru a fi in permanenta informat cu privire la ofertele existente este o idee buna sa te inregistrezi cu e-mailul pe site-ul unei astfel de companii. Un prim avantaj este ca primesti saptamanal oferte care mai de care mai interesante, iar atat timp cat se aduna in e-mail nu cred ca este chiar atat de deranjant. De asemenea, nu trebuie sa-ti faci griji prea mari ca adresa ta va ajunge in listele de spam pentru simplu fapt ca ai furnizat-o unei firme pentru care respectul si siguranta clientilor este mult mai importanta decat suma infima pe care ai primi-o daca ar divulga asemenea informatii.
Forumurile si blogurile sunt o alta modalitate excelenta de a intrat in contact cu cei care au mai calatorit cu avionul la preturi mici sau care sunt calatori experimentati, daca ii putem numi asa. Ei iti pot oferi informatii folositoare.
Unii sunt de parere ca o calatorie este de multe ori la fel de importanta precum destinatia, deoarece atunci cand pleci cu prietenii intr-o vacanta nimic nu e mai frumos decat sa te opresti din drum sa bei o cafea, sa vizitezi fel de fel de obiective turistice si sa simti cu alte cuvinte ca ai plecat intr-o excursie. Alternativa este avionul, un mijloc de transport rapid si eficient care iti ofera un raport pret-calitate excelent, iar daca esti impreuna cu familia, cu cei mici sau cei batrani atunci masina nu este mai este o optiune atat de viabila.
In concluzie, indiferent unde te decizi sa pleci sau cu ce scop trebuie sa faci o calatorie, alegerea ramane la tine, astfel ca tu esti singurul in masura sa decida daca o calatorie cu avionul iti reprezinta interesele si te ajuta sa-ti indeplinesti mai repede scopul. Pretul nu trebuie sa reprezinta o piedica, deoarece dupa cum am afirmat si mai sus acesta poate fi convenabil pentru tine atat timp cat stii sa te orientezi dupa o afacere buna.