Subiecte de la simulare

Elevii din clasele a XI-a si a XII-a au sustinut luni, 3 martie 2014, simulare la limba romana. La primul subiect toti elevii au avut un text la prima vedere. Pe baza acestuia, ei trebuiau sa rezolve cele noua cerinte, care cuprindeau subiectul I. Celor din ultimul an le-a fost dat un text dramatic, iar colegilor mai mici le-a picat ,,Margarita” de Vasile Alecsandri.

La al doilea subiect elevii din clasa a XI-a au avut de compus un text argumentativ. Tema acestuia este de actualitate, pentru ca ei trebuiau sa dezbata importanta retelelor de socializare in viata tinerilor. In schimb, cei din clasa a XII-a au avut in vedere importanta calatoriei in formarea unui tanar.
La ultimul subiect, cei din clasa a XI - a au avut de caracterizat un personaj dintr-o comedie, in timp ce, cei colegii mai mari au trebuit sa prezinte un roman scris de Liviu Rebreanu. Elevii au fost foarte nemultumiti de subiectele acestea. Desi cei de clasa a XI-a aveau mai multe variante (ei puteau sa il caracterizeze pe Dl Goe din opera lui Ion Luca Caragiale, sau pe unul din personajele din ,,O scrisoare pierduta”), ei au fost surprinsi de subiect. Elevii claselor de a XII-a aveau posibilitatea de a alege intre romanul ,,Ion” sau ,,Padurea Spanzuratilor”.