Structuri intrigante si istoria lor bizara

Podul Glienicke. Zidul Berlinului e un simbol al Razboiului Rece. Cu toate acestea, la doar 27 de kilometri sud-vest de Zidul Berlinului este o alta structura simbol pentru istorie. Podul Glienicke este din otel si leaga Berlinul de Potsdam. Dupa construirea sa in 1907, podul a devenit foarte important pentru istoria Germaniei. Rolul sau cel mai important a fost totusi in timpul Razboiului Rece care impartise Germania in doua parti-partea de vest era a americanilor, partea de est, a rusilor. Pentru ca unea cele doua zone, era preferat pentru schimburile de spioni, de unde si numele sau de

Podul Spionilor. Cel mai faimos schimb a avut loc in 1962 si a constat in schimbul dintre un pilot american detectat deasupra Uniunii Sovietice si un spion rus, col.

Rudolf Abel. Waldspirale. Friedensreich Hundertwasser era un artist austriac care dispretuia simetria aparuta in orice. Pentru el, liniile erau „uneltele diavolului”, iar ciorapii ii avea unul de-un fel, altul de-un fel, din punct de vedere cromatic. Chiar si operele sale in care nu exista simetrie, iar formele si culorile erau haotice, au fost totusi apreciate si vandute foarte bine. In 1970 a inceput sa-i placa arhitectura, asta dupa ce tot o criticase ani la rand. Asa ca si-a facut propria miscare arhitecturala de neprofesionisti. A proiectat mai multe cladiri care au devenit transpuneri in realitate ale mai multor opere de-ale sale. Waldspirale, Spirala Padurii, este una dintre ele, un complex rezidential din Darmstadt, Germania. Cladirea e ca o panta care are 105 apartamente si 12 etaje. Deasupra cladirii sunt copaci si iarba care pur si simplu se intind peste panta.

Fiecare detaliu al cladirii a fost proiectat in mod unic, sa fie diferit. Este imposibil sa gasesti doua apartamente care seamana sau doua ferestre care au aceeasi forma, acelasi design sau aceeasi culoare.