Cum alegem un aranjament floral trandafiri

Buchetele si aranjamentele cu trandafirii sunt foarte populare, multe persoanele plasand aceste flori in topul preferintelor. Asadar, daca vreti sa faceti cuiva o surpriza placuta, cu un aranjament floral trandafiri mergeti la sigur. Indiferent ca sunt crescuti in gradina sau cumparati din florarii, trandafirii adauga o dimensiune noua oricarui aranjament. Ei se gasesc in sute de soiuri, asa ca aveti de unde alege.

Aranjamentele florale pot fi folosite ca elemente decorative cu ocazia unor evenimente deosebite din viata dumneavoastra precum logodna, nunta sau botez, ori pot fi daruite la ocazii speciale. Cel mai adesea, trandafirii vin frumos asezati in cosulete de lemn, ceainice, galetuse si vaze cu design estetic, care completeaza perfect florile comandate. Totodata, ele pot fi accesorizate cu fundite de panglica sau voal, paiete, perle si chiar cristale Swarovski. Succes in randul cumparatorilor au si micile obiecte decorative in forma de buburuze sau inimioare. Pentru cei care doresc un cadou cu adevarat deosebit, exista aranjamentele care pot lua forme specifice. De exemplu, pentru o cerere in casatorie ar fi potrivit sa comandati o inima din trandafiri, un semn infinit sau orice alt obiect care simbolizeaza ceva pentru dumneavoastra.

Trandafirii naturali adauga prospetime si eleganta aranjamentelor, insa in functie de soiul ales pot fi sensibili si uneori chiar pretentiosi. Daca vreti ca aspectul placut sa reziste trebuie sa aveti in vedere mai multe aspecte precum perioada din an, temperatura la care vor fi tinuti, umiditatea, etc. De obicei, trandafiri rezista la caldura si nu se ofilesc daca sunt expusi la soare. Tinuti in apa cu o aspirina, ei isi vor pastra aspectul proaspat mai multe zile. Un alt beneficiu al trandafirilor, cand vine vorba despre aranjamentele florale, este ca se pot combina usor cu alte soiuri de flori. In buchete, alaturi de elementele decorative, ei sunt adesea insotiti de cale, crizanteme, gerbere, orhidee sau lalele.

Cand alegeti aranjamentul, trebuie sa aveti in vedere si mesajul pe care doriti sa il transmiteti. Se spune ca fiecare culoare are o anumita semnificatie. Trandafirii albi simbolizeaza puritatea, trandafiri rosii sunt o expresie a iubirii romantice, a pasiunii, trandafirii galbeni reprezinta prietenie, fericire, dar si gelozie, iar trandafirii roz semnifica admiratie, gratie, gingasie.