Top inventii 2012

Stiinta si tehnica merg mana in mana inca de la inceputuri. Ultimii 100 de ani au fost cei mai bogati in dezvoltari tehnologice, si desi poate unele dintre aceste inventii nu au fost la fel de revolutionare ca focul, roata, masina sau telefonul majoritatea dintre ele sunt dea dreptul uluitoare, si demne de filme SF. Printre cele mai remarcabile inventii ale anului 2012 se regasesc:
-          Gamepadul hibrid pentru computer. Intr-o lume in care jocurile sunt din ce in ce mai populare, si tehnologia trebuie sa se reinventeze. Astfel a aparut mouse-ul care poate deveni la nevoie controler pentru jocuri. 
-          Bumbacul care poate produce electricitate. Inventatori din SUA, Italia si Franta au dezvoltat tranzistoare facute din bumbac. Scopul final al inventiei este de a ne ajuta sa intelegem mediul inconjurator si de a crea haine inteligente, de exemplu tricouri care sa masoare gradul de poluare a aerului.
-          Printarea de obiecte in 3D. Cei de la Pirate Bay au creat o aplicatie prin care poti vedea pozele tale in format 3D. 
-          Aplicatia Facebook “If I die”. Este o aplicatie destul de amuzanta din punctul meu de vedere care a fost creata pentru a te ajuta sa iti administrezi contul de Facebook dupa ce mori. Prin intremediul acestei aplicatii ai optiunea de a inregistra in video sau un mesaj care sa se posteze automat pe contul de Facebook in momentul in care mori.  
-          Nao Next Gen Bot este un robotel simpatic care a fost initial creat pentru a ajuta copii cu autism. Are doua camere HD si poti purta conversatii cu el datorita abilitatii de a recunoaste cuvinte si a raspunde in functie de acestea.
-          Descoperirea care ar putea sa ne imbunatateasca foarte mult memoria.  Este vorba de molecula PKR, care este asociata cu eliberarea de senzatii setresante. Inhibarea acestei molecule duce la o cresterea capacitatii noastre de a  retine informatii.