Realitatea invinsa de virtualitate

Suntem bombardati de tehnologie! In secolul al XXI-lea, in anul 2016, tehnologia a ajuns atat de avansata, incat de multe ori nici nu ne dam seama. Totusi, cu gama variata de gadgeturi pe care o avem la dispozitie, ne plangem ca nu reusim sa facem anumite lucruri. Ne-am dori ca tehnologia sa evolueze tot mai mult, iar cercetatorii chiar lucreaza la asta. Probabil pentru unii oameni ar fi perfect ca ei sa nu mai faca nimic, ci tehnologia si lucrurile moderne sa faca toata treaba in locul nostru.

Cand vine vorba despre gadgeturi, copiii sunt marea problema. De ce? Pentru ca ei sunt cei mai lipiciosi si interesati de astfel de lucruri. Copiii au ajuns sa cunoasca aceasta lume a gadgeturilor mai mult decat un adult. Pe vremea cand noi eram copii, nu aveam telefoane mobile, laptop-uri sau tablete. In minte ca jocul meu preferat era tetris, pe care il primisem cadou de la parintii mei. Acum, in ziua de azi, in generatia care priveste mai mult in telefon decat in natura, copiii ajung sa detina propriul telefon de la varste foarte fragede. Problema este la parinti, pentru ca permit sa se intample asta prin simplul fapt ca achizitioneaza un smartphone. Se stie ca tehnologia, pe langa toate avatanjele pe care le aduce, poate crea grave probleme de sanatate si de interactiune cu lumea inconjuratoare. Probabil multi cunosc aceste date, insa nu iau aminte, pentru ca parintii permit tot mai mult copiilor diferite achizitii tehnologice.

Dupa parerea mea, un copil de 7 ani nici macar nu are nevoie de un telefon, ci el creste mult mai bine interactionand cu prietenii de la scoala si alergand in parc. Pustii acestia, care traiesc intr-o lume virtuala, vor ajunge sa nu mai cunoasca realitatea. In plus, sanatatea acestora este pusa in pericol. Ei vor ajunge cocosati, cu probleme repiratorii si intotdeauna vor privi in jos.