Ucraina și efectele ei.

Deci da, Ucraina. Ce reprezintă această minunată țară? Am să vă spun mai întâi ce reprezintă pentru voi și mai apoi pentru mine.
Ucraina este țara care ne scoate pe noi din sărăcie, este locul de unde aducem chestii. Aducem mâncare de la ruși, aducem beutura tot de la ei. Unii și fumează țigări de la ei, înainte- pentru că erau mai ieftine, acuma- pentru că nu înțeleg mesajul de pe pachet. Cine mai știe să citească Куріння викликає імпотенцію? Nu se știe că înseamnă fumatul provoacă impotență, deci dacă nu știm ce înseamnă, poate or fi mai bune. Beutura cel puțin, e fenomenală…chit că nu e mare reducerea de preț, sigur e mai bună. E de la ruși, garantat te face matol!
Dar Ucraina reprezintă și altceva. Pentru mine a reprezentat prima țară vizitată, prima apropiere de spațiul (ex?)sovietic, și tărâmul pe care am călcat, fostele pământuri ale Bucovinei, mi-au încărcat sufletul cu o emoție de nedescris. Câte comori există acolo, și aici zic strict de Bucovina de Nord… Aici vorbesc despre Hotin, Vinitsa, și neuitatul Cernăuți…cred, uneori, că trebuia să mă nasc acolo.
Nemaizicând altceva, sunt total aprofundamente îndrăgostit de limba ucraineană. Și aici vorbesc- cu scuzele de rigoare pentru Dna Reguș, care mi-a fost profesoară de limbă ucraineană- de limba ucraineană vorbită…atâta profunzime în limba lor, atât miracol…cum rar mai întâlnești (poate doar la polonă).
Sfat pentru cei care merg la Cernăuți. Vizitați împrejurimile…sunt un militrilihexabilion de lucruri de văzut…până și dacă vizitezi Podul Turcesc ai ce vedea, măcar să vezi cetatea Hotinului, Nistrul cel liniștit…încercați o promenadă pe Ulița Olga Kobyleanska. Se merită!