Sporturi de vara - 4 modalitati de a te mentine in forma

Sporturile de contact produc sportivi de talie mondiala, dar, de asemenea, distrug prin lovituri, ligamente si oase rupte. Daca doresti totusi sa te mentii in forma si sa ramai astfel, poti sa iei in considerare si alte spoturi care sa te faca sa capeti energie si care sa nu te raneasca atat de mult. De la inot, la tenis si yoga, poti sa iti recapeti puterea si tonifierea musculaturii pentru ca vin cu o serie de beneficii pentru sanatate. Sunt distractive, provocatoare si competitive. Orice varsta ai avea, poti sa le practici cu placere, fie ca vrei sa te relaxezi sau doar sa te distrezi.

Inotul

Daca l-ai vazut pe Michael Phelps in costum de baie, sa stii ca inotul este o modalitate foarte buna de a te mentine foarte bine in forma. Apa ofera o rezistenta naturala, care construieste si tonifiaza muschii. Totodata sustine greutatea corpului, astfel incat stresul pe schelet este eliminat: niciun impact, nicio leziune. Inotul intareste de asemenea inima, imbunatateste flexibilitatea, lucreaza mușchii care sunt in mare parte ignorati de catre alte exercitii, reduce stresul si arde o multime de calorii.

Yoga


Yoga este una dintre cele mai bune modalitati de a-ti imbunatati sanatatea,  fara alergare, sarituri si fara sa ridici vreo ceva. Te face sa te simti tangibil fericit. Pentru ca este atat de mult loc pentru variatie (flexibilitate, chiar), in modul in care este practicat, yoga poate fi optimizat pentru a se potrivi participantilor de orice varsta, si se bazeaza pe puterea corpului, fara suprasolicitarea muschilor sau articulatiilor.

Ciclismul


Avand in vedere ca, ciclismul are beneficii atat pentru inima ta cat si pentru sanatatea mentala si sistemul imunitar, nu este de mirare ca evenimentul de top al sportului, Turul Frantei, se mandreste cu cei mai in forma sportivi din lume.Si se pare ca ajuta si pentru longevitate. Conform unor stiri de sport, Robert Marchand, un francez de 100 de ani a mers 24 de kilometri într-o ora si Octavio Orduño, care, desi are 103 ani, inca merge cu bicicleta in fiecare zi.

Tenis


Roger Federer, la 30 de ani, inca face tenis de performanta si este probabil cel mai bun jucator din istorie, fiind considerat un as in ale sportului. Viteza și agilitatea necesare pentru a alerga pe tot terenul, il fac pe tensimen unul dintre cei mai in forma sportivi de pe planeta.

Dar, nu trebuie sa fie facut neaparat de performanta, pentru a aprecia beneficiile acestui sport. Pentru jucatorii mai in varsta, poate reduce stresul la genunchi iar pentru tineri, ofera mobilitate si energie. Veteranii acestui sport vor vedea in continuare coordonarea lor, flexibilitatea, echilibru si functionarea creierului, vizibil imbunatatite.

Oricare ar fi alegerea ta, fa sport vara aceasta si mentine-te in forma in natura. La sfarsitul verii vei observa deja o imbunatatire a fizicului si spiritului, reusind astfel sa te mentii in forma si sa capeti mai multa energie.