Mayrhofen – turism tirolez

Mayrhofen nu este o atractie turistica a Austriei de ieri de astazi, ci are o istorie ce urca mult in timp, inca de pe vremea cand era doar o zona de plimbare si de admirare a peisajelor tiroleze. Abia mai tarziu pasionatii de sport, mai ales sporturi de iarna, au transformat statiunea de pe Valea Ziller intr-un resort demn de cele mai bune oferte ski Austria. Mayrhofen este apreciat pentru viata de noapte de aici, ceea ce il transforma intr-o statiune perfecta pentru tineri dornici atat de distractie cat si de sport. De asemenea, foarte multi tineri atrasi de snowboard aleg Mayrhofen pentru vacanta de iarna, aceasta fiind una dintre distractiile foarte populare aici.

Zona de ski se intinde pe o supafata considerabila, fara sa mai vorbim ca accesul catre ghetarul Hintertux se face destul de usor, la fel si catre statiunile invecinate, Zell am Ziller, Gerlos sau Kaltenbach. In ceea ce priveste dezavantajele statiunii, cel mai mare tine de faptul ca transportul catre si dinspre partii se face cu instalatii speciale pentru urcare si coborare. Un alt dezavantaj este acela ca zona de ski poate fi aglomerata in varful sezonului, ceea ce este de altfel normal pentru o statiune atat de populara cum este Mayrhofen. Tot din cauza aglomeratiei, cozile pentru gondola sunt mari si necesita timp de asteptare uneori si mai bine de 30 de minute atat dimineata la urcarea catre partii, cat si dupa-amiaza la coborare.

Cea mai mare zona de ski din Mayrhofen este Penken-Horberg, unde se poate ajunge cu gondola. Zona are o multime de partii rosii si cateva albastre, insa acestea din urma, desi ar trebui sa fie de dificultate redusa, nu sunt deloc printre cele mai usoare. Tot in Mayrhofen se afla si cea mai abrupta partie de ski din Austria, Harakiri, cu o inclinatie de 38 de grade.