Profetiile de la Celestine - despre viata, spirit si Univers

De cate ori nu auzim oameni spunand: Nimic nu este intamplator? Sau de cate ori nu am spus noi asta? Dar de cate ori totusi nu spunem despre ceva ca: E doar o coincidenta sau a fost doar o coincidenta si nimic mai mult? Profetiile de la Celestine este prima carte dintr-o serie de carti scrise de James Redfield, care a fost terapeut timp de 15 ani, in prezent dedicandu-se scrisului. El este cunoscut in special pentru acest roman, care la sfarsitul anilor ‘90 a fost una dintre cele mai vandute carti din lume.

Redfield, spre deosebire de Chico Xavier, care a fost medium si vindecator, este un om ”normal”, ca noi toti, un care nu pretinde ca are puteri supranaturale, dar care reuseste sa scrie un roman, care desi la baza este o fictiune, pare ca este o carte profetica, iar in timp, chiar asa s-a si dovedit a fi.
Cartea vorbeste despre un tanar care pleaca in Peru, in cautarea unui Manuscris foarte vechi, care ar oferi raspunsuri la toate intrebarile noastre existentiale, dar care se doreste a fi distrus de catre autoritatile si biserica peruane, pentru ca oamenii sa nu aiba acces la aceste informatii care ar schimba intreaga lume din temelii. Aceasta calatorie se va transforma intr-una initiatica pentru personajul principal, care intruchipeaza rolul scepticului, a omului care nu crede  decat in lucruri care pot fi probate, testate si concrete. Acest Manuscris se imparte in 9 viziuni, iar fiecare dintre cele noua este prezentata si explicata pe masura ce tanarul le descopera.

Practic, Manuscrisul porneste de la faptul ca nimic nu este intamplator, ca nu exista coincidente, ci doar mesaje ale Universului pentru tine sau raspunsuri la intrebarile puse de tine. Daca vom invata sa descifram toate aceste mesaje, viata noastra si-ar urma exact cursul ei, noi am merge pe drumul pe care ar trebui sa mergem si am intelege de ce suntem fiecare dintre noi aici si acum si spre ce trebuie sa ne indreptam. Manuscrisul spune ca noi suntem energie, nu materie, si ca intreg Universul este energie, iar daca noi am invata sa ne conectam la energia Universului si am invata cum functionam, ca energie, atunci nu am mai avea relatii disfunctionale, am sti sa ne cunoastem dincolo de cuvinte si sa traim dincolo de materie si material. Fiecare dintre cele noua viziuni vorbeste de transformarile prin care trece si va trece omenirea, despre evolutia omenirii care in trecut era bazata pe material, dar va ajunge sa fie bazata pe spiritual.
Citind cartea, va veti da seama de ce spun ca e profetica - pentru ca vorbeste despre niste schimbari care vor avea loc, ea fiind scrisa la inceputul anilor 90, si care au avut loc sau care au inceput sa se petreaca.

Profetiile de la Celestine este o carte care cu siguranta iti va schimba viziunea asupra vietii si care te va face sa intelegi de ce faci ce faci, de ce te comporti cum te comporti si de ce atragi in viata diferiti oameni si diferite situatii. Te invata cum sa iti privesti si sa iti intelegi copilaria si comportamentele de adult care isi au radacinile in copilarie (nu trebuie sa uitam ca Redfield a fost terapeut!), dar si cum sa depasesti anumite blocaje pe care le ai si care te impiedica sa iti urmezi drumul, sa iti atingi scopul pentru care ai fost creat. Este o carte care ar trebui sa fie citita de oricine, pentru ca te ajuta sa fii mai bun, mai constient de felul in care te comporti cu ceilalti oameni, cu mediul inconjurator, cu copiii sau parintii tai si daca fiecare om care ar citi-o ar deveni un pic mai bun decat era inainte, atunci lumea ar cunoaste o evolutie importanta.