Aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand iti cumperi un set de boxe audio

Vrei un set nou de boxe audio? Te-ai decis asupra modelului si magazinului de unde vrei sa-l cumperi? Trebuie sa ai in vedere cateva aspecte importante inainte de a te intoarce acasa cu noul set de boxe audio.

  1. Gandeste-te unde va fi amplasat setul de boxe. Locul in care va sta va contribui si la calitatea sunetului. Mai mult decat atat, boxele audio trebuie asezate intr-o parte a camerei unde pot fi ferite de zgarieturi, cazaturi, etc. Acestea din urma pot conduce la deteriorarea lor mult mai devreme.
  2. Cablurile – ar fi ideal sa folosesti cele mai bune cabluri pe care ti le poti permite, iar acestea sa fie cat mai scurte si sa aiba o inductanta cat mai mica.
  3. Culoarea – compatibilitatea cromatica este si ea un aspect de luat in calcul. Gandeste-te cu ce vei asorta setul de boxe audio cumparat: cu televizorul, mobila, cu peretii incaperii sau cu celelalte aparate multimedia care mai exista in camera.
  4. Distanta dintre boxele audio, pereti si mobila. Trebuie sa stii ca peretii si mobila voluminoasa reflecta sunetul, asa ca, este recomandat, sa asezi boxele la cativa metri departare.
  5. Spatiul de care dispui – alegerea boxelor audio trebuie sa se faca si in functie de spatiul de care dispui. Daca spatiul este generos, poti opta pentru boxe 5.1 (cinci difuzoare satelit si un subwoofer). Daca nu dispui de foarte mult spatiu, alegerea optima ar fi boxele 2.1 (doua difuzoare satelit si un subwoofer). Modelul de boxe soundbar este alegerea perfecta pentru un spatiu foarte limitat.