De ce sa alegi Bulgaria?

Bulgaria are un bogat patrimoniu istoric si multe de oferit din punct de vedere arheologic: de la morminte tracice, la castele medievale si manastirile cu arhitectura originala conservata, toate deschise acum pentru incantarea turistilor. Insa, pe langa toate acestea, populare sunt si statiunile de pe coasta Marii Negre, cu o temperatura medie in timpul verii mai mare de 23 de grade celsius, ceea ce face ca aceste locatii sa devina ideale pentru o vacanta traditionala pe plaja.

Sunny Beach este cea mai mare, dar si cea mai dezvoltata dintre toate statiunile de pe coasta Marii Negre, cu cea mai lunga - aproximativ 7 kilometri lungime - si cea mai mare plaja. Zona ofera o serie de oportunitati acvatice, numeroase activitati pentru copii, precum si o serie de baruri, restaurante si cafenele la preturi accesibile. Mai la Nord, Nisipurile de Aur, odata cunoscute sub numele de "Ouzounkoum", reprezinta o alta destinatie turistica populara.

Principalele statiuni de schi in Bulgaria - Bansko, Borovets si Pamporova - sunt toate la mica distanta de capitala Sofia. Bansko, de exemplu, este la aproximativ 100 de km distanta, pe cale rutiera, fata de Sofia si in imediata apropiere de Parcul National Pirin, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Bulgaria ofera o sarbatoare de atractii naturale si culturale, inclusiv in statiunile balneare din Bankya si Velingrad, Pirin si Parcul National Rila.

Printre multe altele si preparatele din bucataria bulgareasca reprezinta o atractie in sine. Influentele grecesti, turcesti si iugoslave pot fi detectate in dieta bulgareasca, care are desigur, iaurt, dar si salate, kebab etc. Rakia, un lichior puternic obtinut din struguri sau prune, este un acompaniament popular pentru o masa.

Diversitatea peisajului, o serie de atractii culturale si naturale, precum si un climat care poate fi savurat, in egala masura, atat vara cat si iarna, inseamna ca cererea pentru vacante in Bulgaria este mare. Zonele populare mai includ capitala si regiunile inconjuratoare, Veliko Tarnovo si Varna, iar pe coasta Marii Negre, toate sunt deservite de o retea excelenta de legaturi aeriene, rutiere si feroviare.