Trenduri noi in meniurile oferite de restaurante nunti

Proprietarii de restaurante nunti trebuie sa tina pasul cu schimbarile din domeniul nuntilor. Daca mirii de acum cativa ani tineau foarte mult la traditii in tot ceea ce priveste nunta, ultimii ani au fost marcati de o “modernizare” a nuntii in toate aspectele sale, inclusiv in domeniul meniului de nunta.

Desi sunt foarte conservatori si nu renunta la sarmalute, romanii sunt dispusi sa incerce noi specialitati culinare. Astfel ca meniul traditional de nunta, cu mancaruri romanesti grele si elaborate, cu multa carne, a fost inlocuit partial in restaurante nunti cu feluri de mancare mai sanatoase si cel putin la fel de gustoase.

Noile tendinte culinare ne propun mancaruri mai usoare, usor digerabile, care sa nu ii faca pe invitati sa se resimta a doua zi dupa nunta, asa cum se intampla in cazul unui meniu traditional.

In toate restaurantele de nunti care se respecta se acorda mai multa atentie primei mese a serii, care deschide petrecerea. Aceasta trebuie sa arate bine si sa fie gustoasa, fiind o prima impresie asupra intregului meniu de nunta.

Printre noutati sunt candy bar-ul si platourile cu branzeturi, care sunt o alternativa rafinata si usor de servit. Si servirea poate suferi modificari: daca mirii nu vor ca invitatii sa stea cuminti la masa si sa astepte sa fie serviti, pot alege un mod de servire mai neconventional oferit de multe restaurante nunti.

Pregatirea unui berbecut la protap sau a unui suculent purcelus de lapte in gradina, unde invitatii vor fi chemati sa il savureze, este o alternativa moderna.

Distractia si momentele emotionante din cadrul unei petreceri de nunta au ramas la fel de importante pentru toti mirii si invitatiilor, iar restaurantele nunti se straduiesc sa ofere intotdeauna cele mai bune servicii.