Oameni celebri despre care nu ai stiut ca sunt inventatori… (II)

Paul Winchell, vocea lui Tigger din serialul de desene animate Winnie the Pooh a inventat… inima artificiala. La inceput, el a fost ventriloc in vodeviluri. Mai tarziu a studiat acupunctura si tehnici de hipnoza la Universitatea din Columbia. Winchell, asistat de catre Heimlich, un chirurg de la Universitatea din Utah, a reusit inventarea inimii artificiale mecanice. Tot Paul a inventat aparatul de ras de unica folosinta, stiloul cu varf retractil si un portjartier invizibil.
Thomas Jefferson, al presedinte american, a inventat… o masina de facut macaroane si variante imbunatatite ale plugului si liftului. Pe cand se afla in Franta, Jefferson a inceput sa adore mancarea frantuzeasca asa ca si-a facut propria masina de facut macaroane…

William Moulton Marston a inventat baza poligrafiei moderne si personajul femeia fantastica. A inventat testul presiunii sangvine sistolice-care a stat la baza poligrafului modern. Si pentru ca era de parere ca femeile sunt mai oneste decat barbatii a simtit ca lumea are nevoie de o femeie supererou. Asa a aparut Wonder Woman, care a debutat in 1941.
Elon Musk, unul dintre cei mai renumiti inventatori de top din industria tehnologiilor moderne. In 1999, el a lua conducerea Zip2 Corporation, un ghid online care asigura continut pentru New York Times si Chicago Tribune. Dupa ce a vandut Zip2 Corporation, a fondat X.com, o campanie financiara de servicii online. In 2000 a dus la formarea Paypal. Tot el a fondat si alte doua companii gigant: SpaceX (Space Exploration Technologies Corporation)-pentru reducerea costurilor de transport si colonizarea mai usoara a planetei Marte si Tesla Motors, care isi propunea sa sprijine tranzitia mai rapida catre masinile electrice.

In concluzie, nu e neaparat nevoie sa fii undeva „in umbra” pentru a fi un mare inventator. Insa nici reciproca nu e o necesitate. Celebritatea nu se reduce doar la bani si multi admiratori. Multi dintre cei enumerati mai sus au renuntat in viata privata la celebritate si confortul asigurat de aceasta si si-au pus mintea la contributie pentru a rezolva probleme normale pe care le-au intalnit in viata de zi, ajutand astfel si pe cei din jurul lor.