Cele mai placute joburi din lume… (I)

Ben Southall a reusit sa „invinga” 35.000 de aplicanti si sa-si implineasca visul de a innota, a se relaxa si a explora in voie Insula Hamilton din apropierea Marii Bariere de Corali. El nu are altceva de facut decat sa scrie pe un blog si sa promoveze zona, pentru care primeste 111.000 de dolari pe un contract de sase luni si locuieste intr-o vila cu trei dormitoare si piscina, fara sa plateasca un dolar pe cazare. Inainte de a intra „in paine”, Ben a stat patru zile pe suberba insula, a innotat, a mers la spa, a stat la gratar pe plaja, totul pentru a se acomoda cu noul job. Si, desigur, si-a demonstrat talentul scriitoricesc…

O studenta de la Universitatea din Birmingham si-a gasit jobul vietii ei. Pentru o luna, ea a testat paturi de lux, a dormit in ele si s-a relaxat cum a putut mai bine. Fiecare zi petrecuta pe un pat de lux a fost platita cu 1000 de dolari de catre firma Simon Horn Ltd. Compania a vrut sa isi adapteze paturile pentru un somn cat mai placut, fapt ce a implicat si ajutorul studentei, care a dormit pe tot timpul testarilor si a scris apoi pe un blog despre experienta pe care a trait-o incercand paturile Simon Horn Ltd.
La randul sau, Tommy Lynch a calatorit nu mai putin de 27.000 de kilometri pentru a testa…tobogane cu apa. El lucreaza pentru First Choice si testeaza siguranta, cantitatea de apa, „aterizarea” si „calitatea” coborarii pe toboganele cu apa. In 2008, de exemplu a vizitat gratuit Lanzarote, Maiorca, Egipt, Turcia, Costa Del Sol, Cipru, Algarve, Republica Dominicana si Mexic.

Insa cel mai iesit din comun job il are Jaime Rascone. Jaime asigura „Controlul Calitatii”… prostituatelor care vor deveni dame de companie pentru VIP-uri supunandu-le la teste psihologice, sesiuni foto si interviuri dure. Dintre acestea, doar sase sunt selectate si „incercate” la pat de Jaime, care apoi noteaza cu strictete cate de mult au gemut, cum si-au miscat soldurile, cat de bine au „prestat”, si asta in fiecare luna!