Sfarsitul cablajului: laptopul viitorului se incarca in timp ce tastezi

Service laptop sector 1 si www.coreit.ro au aflat care este viitorul apropiat al laptopurilor si asa cum era de asteptat, firele vor disparea din viata noastra pentru a face loc incarcarii prin panouri solare. Un alt model de laptop al viitorului se incarca in timp ce tastezi, principiul fiind oarecu similar celebrului abonament de telefonie mobila.

Daca acum mesele din cafenele care au in apropriere o priza sunt la mare cautare, in viitor clientii service laptop sector 1 vor putea sa transforme orice loc in propriul birou, deoarece laptopurile se vor incarca cu energie solara ori isi vor crea energie in sistem propriu, pe masura ce sunt folosite.

Dintre cele doua variante, laptopurile cu incarcare solara sunt mai aproapre de prezent – de fapt, chiar exista de cativa ani buni, insa nu se comercializeaza pe scara larga. Costul acestora se situeaza undeva intre 200 si 1500 de dolari. Samsung a pus deja in vanzare laptopuri care au celule solare integrate in capac. Aceste celule se incarca in timpul zilei si ofera autonomie in timpul noptii sau in urmatoarele 14 ore.
Dar aceasta modalitate de incarcare are si un dezavantaj, intuit deja de catre centrele de service laptop sector 1: cu siguranta exista persoane care vor uita sa-si lase laptopul sa faca plaja in timpul zilei. Cam asa s-au gandit si inginerii care au creat o alta metoda alternativa de stocare a energiei. Aceasta foloseste materiale piezoelectrice, care folosesc energie creata de apasarea tastelor pentru a o transforma in energie electrica. Astfel, cu fiecare apasare a unei taste iti vei incarca laptopul. Cu cat il folosesti mai mult, cu atat mai incarcat va fi si va avea o autonomie mai mare.

Aceasta metoda este cu adevarat visul tuturor celor care au nevoie de autonomie si isi folosesc laptopul multe ore, precum tehnicienii din service laptop sector 1, marketerii ori copywriteri. Mai mult, folosirea piezoelectricitatii poate fi aplicata si altor dispozitive mobile, precum smartphoneurile ori tabletele.
In prezent, materialele piezoelectrice nu pot stoca destula energie pentru a incarca eficient un laptop, insa cercetatorii dezvolte noi metode de a optimiza aceste pelicule si a le face eficiente pentru bunurile electronice de larg consum.

Pana cand laptopurile cu ecran solar si materialele piezoelectrice vor putea fi vandute la un pret bun, centrele de service laptop sector 1 te asteapta atunci cand ai nevoie de un acumulator nou sau un alt ecran de laptop. Daca nu poti veni tu la noi, venim noi la tine, cu akitorul unui curier, luam aparatul, il reparam si apoi ti-l returnam, totul prin servicii curierat rapid. Acest serviciu numit Pick Up and Return este gratuit.